autocad_banner.jpg

AutoCAD tanfolyam

Minden, ami AutoCAD:
oktatás, tanfolyamok, egyéni konzultáció.

  • Rugalmas
  • Professzionális
  • Egyedi
  • Gyors

Az Autodesk® cég AutoCAD® szoftvere piacvezető a kategóriájában. Síkbeli (2D) műszaki rajzokban verhetetlen, de egyre több 3D modellező eszközzel is rendelkezik. Ezen az oldalon kis csoportos és egyéni AutoCAD oktatást ajánlunk. Amiben egyediek vagyunk: rugalmasság a tematikát és az időpontot illetően, évtizedes tapasztalat, széleskörű referenciák, részletfizetés.

Rendelkezésünkre állnak a legfrissebb szoftververziók, például az AutoCAD 2023 angol és magyar nyelvű változata Windows és MacOS platformon egyaránt. Igény esetén segítséget nyújtunk a szoftver kiválasztásában, vásárlásában és telepítésében. A tanfolyam díja tartalmazza a nyomtatott és elektronikus segédanyagok árát, és természetesen költségként elszámolható. Székhelyünk Budapest belvárosában található, de igény esetén kihelyezett tanfolyamot is vállalunk.

Jelenleg nagyon népszerűek az online tanfolyamok. Ehhez nem kell más, mint egy számítógép mikrofonnal és hangszóróval (kamera nem szükséges). Egy megfelelő szoftver segítségével a hallgató megosztja a számítógépe képernyőjét a tanárral, így könnyen tudnak együtt haladni. Ilyen szoftver például a Skype vagy a TeamViewer. Az online oktatás ára is kedvezőbb, ráadásul a hallgató sok időt takaríthat meg azáltal, hogy nem kell a tanárhoz utaznia.

A tanfolyamok tematikái

fogaskerek A kezdő (alapozó) tanfolyamon főleg a síkrajzok elkészítésére koncentrálunk, a haladó tanfolyamon főleg a háromdimenziós (3D) modellezésre. A haladó tanfolyam tematikája erősen függ a felhasználástól (gépészet, magasépítés, mélyépítés, belsőépítészet, stb.) és az ennek megfelelően választott programverziótól, de minden esetben 3D modellezést tanítunk. Természetesen az AutoCAD alapfogalmai a 2D rajzolás és a 3D modellezés esetén is ugyanazok, ezeket mindkét esetben gyakran használjuk: fóliák, blokkok, blokkattribútumok, kényszerek, külső referenciák, nyomtatási elrendezések, nézetablakok, modelltér, papírtér, munkaterületek, paletták, eszköztárak, háló, raszter, tárgyraszter, objektumtulajdonságok, fogópontok, stb.

Az AutoCAD különböző verziói

A legfrissebb verzió a 2023-as. Természetesen igény szerint bármelyik korábbi verziót is oktatjuk. Az AutoCAD 360 alkalmazást mobiltelefonokhoz és tabletekhez ajánljuk. Az AutoCAD LT kizárólag síkbeli (2D) rajzok elkészítését teszi lehetővé, a 3D rajzok ugyan megnyithatók, de nem szerkeszthetők. A legfontosabb AutoCAD verziókat az alábbi táblázatban tüntettük fel:

Programverzió Fő felhasználási terület Nyelvi verzió
AutoCAD általános alapszoftver angol és magyar
AutoCAD for Mac alapszoftver Mac-re csak angol
AutoCAD Mechanical gépészet csak angol
AutoCAD Architecture építészet csak angol
AutoCAD Civil 3D településmérnöki angol és magyar
AutoCAD Map 3D térképészet angol és magyar
AutoCAD MEP (Mechanical, Electrical & Plumbing) épületgépészet csak angol
AutoCAD Electrical villamosság csak angol

Megjegyzés: mindegyik verzió (a 360 és az LT kivételével) tartalmazza az "alap", 3D-modellezésre is képes AutoCAD programot, tehát a szakági szoftverek az AutoCAD bővítéseinek tekinthetők. Az AutoCAD Civil 3D ezenkívül tartalmazza a Map 3D verziót. Fontos információ, hogy haladó szinten jelenleg csak a táblázatban szereplő első két szoftvert oktatjuk. (Kezdő (2D) szinten nincs jelentős különbség az egyes változatok között.)

ArchiCAD

Amennyiben Önt nem az Autodesk® cég AutoCAD® szoftvere, hanem a Graphisoft® cég ArchiCAD® terméke érdekli, kérjük kattintson ide:     ArchiCAD tanfolyam  

Kapcsolat

  • Katona János
  • +36-20-394-1763
Ajánlatkérés mailben:   cadtanfolyam@gmail.com